Burghley Yard Studio

About The Project

This office and residential development was the conversion of a 19th century building that had been built as a hansom cab depot. The large barn-like building was converted by removing part of the roof to open up a central court. The upper level houses the main office space, with surplus ground floor space let as further studio units. Three lettable residential units above the street entrance enliven the street. At the front and back of the building glass walls are set back by one bay, bringing light deep into the building and creating sheltered courtyards. Inside, the office space is planned to get the most out of open plan working while allowing for work in small groups and individual spaces.

Data

Client

Birkin Haward And Joanna Van Heyningen

Value

Area

Date

2000

Location

London

Our Role

Architect And Lead Consultant

Burghley Yard Studio