Clovelly Visitor Centre

About The Project

Clovelly Visitor Centre was our first large job, built to a fast-track construction programme. It fits discreetly into its setting, taking full advantage of the sloped site while maximising the revenue potential of this picturesque village on the North Devon coast. The spacious and airy barn-like building functions like a gatehouse to the village. A single-storey space houses the entrance, the information office and restaurant. A double-height space contains the shop, audio-visual theatre and wcs, from where visitors are guided out and down the path into the village. The roof, which oversails the building by a full structural bay, has become a feature in much of the practice’s subsequent work, as has the centralised plan with top lighting.

Data

Client

Clovelly Estate Company

Value

£1m

Area

Date

1989

Location

Devon

Clovelly Visitor Centre