Cory Environmental Visitor Centre

About The Project

In 2009 we won an invited competition to design a new visitor centre for the proposed Thurrock Thameside Nature Park for Essex Wildlife Trust. The park is a redevelopment of the former Mucking landfill site, and aims to restore the natural wildlife habitats of the area. It will be part of a series of linked green open spaces along the River Thames. The Visitor Centre provides information and education resources for all visitors to the park as well as providing a place of rest, a cafe, a shop and spectacular panoramic views from the main hall and roof. The innovative circular design demonstrates low energy sustainable design and technology for visitors.


Data

Value

£2m

Area

380m2

Date

2012

Location

Essex

Cory Environmental Visitor Centre