Gloucester Blackfriars Museum and Visitor Centre

About The Project

We were employed to develop a design for a new museum and visitor centre at Blackfriars as part of a Stage II Heritage Lottery Bid. The key challenge was to produce a scheme that would address sensitively the constraints imposed by the Grade I listed buildings and the archaeology across the site, and at the same time result in a modern state of the art museum. The design proposes a new entrance building with visitor facilities, providing a new gateway to the site. The galleries are housed in a second new building, which carefully reinstates the footprint of the cloister and provides new galleries for the collection.


Data

Client

Gloucester City Council

Value

Area

Date

2001

Location

Gloucester

Gloucester Blackfriars Museum and Visitor Centre