Millfield Centre Competition, Millfield School, Somerset

About The Project

Millfield School’s vision for their new business centre was for a building that looked more corporate, and less like a school building. Our 2012 competition entry is designed to be lively and flexible, as well as being legible and timeless. It is distinctly different to the rest of the campus’s buildings.  Conceived as a gateway to the campus, it has an immediate presence from the road and creates a new ‘Place’ at the heart of the campus. The building provides a number of multi-use spaces for a variety of teaching and learning strategies and a developing curriculum, all centred on an atrium, to maximise social interaction. The internal activity is revealed through the transparent façade with its distinctive deep, coloured fins, which provide passive environmental control.


Data

Client

Millfield School

Value

Area

Date

2012

Location

Somerset

Millfield Centre Competition, Millfield School, Somerset